Καινοτόμα εφαρμογή από την ITF σχετικά με τον HIV

0

Oι ναυτικοί μπορούν πλέον να έχουν εύκολη πρόσβαση και έγκυρες ενημερώσεις, πληροφορίες και οδηγίες σχετικά με το HIV / AIDS. Mέσα από ένα ειδικό application στις κινητές συσκευές τους, το οποίο σχεδιάστηκε από την ITF, δίνεται η δυνατότητα να καταρριφθούν πολλοί μύθοι που υπερκαλύπτουν την αλήθεια πίσω από την ασθένεια που κλονίζει τα διεθνή λιμάνια και όχι μόνο.

Η δωρεάν εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android και iOS. Παρέχει τα βασικά στοιχεία που αφορούν τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης για το HIV / AIDS. Η ειδική πλατφόρμα διαθέτει απαντήσεις για όλες τις καίριες ερωτήσεις: πώς μεταδίδεται, ποια είναι τα συμπτώματα και ποιά θεραπεία είναι διαθέσιμη. Επίσης παραθέτει και καθορίζει τα διεθνή και εθνικά δικαιώματα των οροθετικών εργαζόμενων.

Η κα. Ζακλίν Σμιθ, της ITF δήλωσε σχετικά με τη νέα εφαρμογή: “Οι Ναυτικοί – όπως και πολλοί εργαζόμενοι στις μεταφορές – είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον ιό HIV / AIDS. Ελπίζουμε ότι αυτό το application θα τους βοηθήσει να καταλάβουν περισσότερα για την ασθένεια αλλά και να βρουν πληροφορίες γρήγορα και εύκολα, είτε είναι στη θάλασσα, στο λιμάνι ή στην οικεία τους. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ναυτικούς και τις οικογένειές τους ώστε να αισθάνονται ασφαλείς”.

Την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε εδώ.