Μαθητές σχολείων της Χίου «υιοθέτησαν» πλοία της Tsakos Columbia

0

Πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από μαθητές αμφιθέατρο «Ιωάννης Κάραλης» της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, η εναρκτήρια εκδήλωση της δράσης «Το πλοίο πάει σχολείο». Η εκδήλωση, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία του Ε.ΔΙ.ΝΑ.Λ.Ε. και του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης πραγματοποιήθηκε παρουσία όλων των τάξεων του 2ου και 5ου Δημοτικών σχολείων Χίου, του 2ου Γυμνασίου Χίου, του πρότυπου Ιδιωτικού Επαγγελματικού Λυκείου TEENS, αλλά και των γονέων των μαθητών.

Πρώτος χαιρέτησε την δράση ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, ο οποίος αγκάλιασε ζεστά τα παιδιά και τα προέτρεψε να αγαπήσουν τη θάλασσα και τα θαλασσινά επαγγέλματα, ενώ παρακίνησε σε όλο το ακροατήριο να έχει πάντα στη σκέψη του στους ναυτικούς, που ταξιδεύουν στις θάλασσες του κόσμου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ακόμη η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγήτρια Μ. Λεκάκου καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, καθηγητής Σ. Κάπρος.

Κατά την εκδήλωση σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» κ. Μ. Μπελέγρης καθώς και η εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου κα Ανατολή Βροχαρίδου και η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ευτυχία Βλισίδου.

Κατά τη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης αναφέρθηκαν οι στόχοι και τα αναμενόμενα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος από τον εκπρόσωπο του Τμήματος Ναυτιλίας καπτ. Γεώργιο Γεωργούλη και την εκπρόσωπο της Tsakos Columbia Shipmanagement (“TCM”) S.A. κα Βενετία Καλλιπολίτου, η οποία τόνισε ότι στόχος του προγράμματος είναι να ανατεθούν περισσότερα πλοία σε περισσότερα σχολεία, έτσι ώστε η θαλασσινή κουλτούρα να γίνει μέρος της μαθησιακής ζωής των παιδιών. Τους μαθησιακούς στόχους παρουσίασαν η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού σχολείου Χίου κα Πωλίνα Τέττερη καθώς και η διδάσκουσα της Δ΄ τάξης κα Θεοδώρα Τσεγενίδου.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ανάθεση υιοθεσίας των τεσσάρων πλοίων στους μαθητές των σχολείων με την επίδοση των φωτογραφιών των πλοίων, των πιστοποιητικών ανάθεσης των πλοίων και των φωτογραφιών των πληρωμάτων, από ανώτερα στελέχη της Tsakos Columbia Shipmanagement (“TCM”) S.A. ως ακολούθως:

– M/T LISBOA στη Γ΄ Τάξη 2ου Δημοτικού Χίου
– M/T PROMITHEAS στη Δ΄ Τάξη 2ου Δημοτικού Χίου
– M/T ELIAS TSAKOS στη ΣΤ΄ Τάξη 5ου Δημοτικού Χίου
– M/T ARCHANGEL στη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου Χίου

Στη συνέχεια, η παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πλοιάρχους των πλοίων μέσω Skype και να τους υποβάλλουν ερωτήσεις σχετικά με το πλοίο, το ταξίδι και την ζωή στη θάλασσα. Τα παιδιά ήταν γεμάτα ενθουσιασμό και ασταμάτητα με συνεχόμενες ερωτήσεις προς τους πλοιάρχους.

Στο τέλος της βραδιάς, οι μαθητές της χορωδίας του 2ου Δημοτικού αφιέρωσαν στους καπετάνιους των πλοίων θαλασσινά τραγούδια.