Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου συνεχίζει το συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση μέσα από δύο νέες δωρεάν online δράσεις.
Μέσα από τη σειρά σύντομων Podcasts με τίτλο «Space Talks» του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, θα έχετε την ευκαιρία να αντιληφθείτε με απλό και κατανοητό τρόπο, φαινόμενα και θέματα του Διαστήματος και της Αστροφυσικής, μέσα από τον προφορικό, αφηγηματικό λόγο του Διονύση Σιμόπουλου.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε/κατεβάσετε στο Spotify το πρώτο διαθέσιμο επεισόδιο, με τίτλο: «Space Talks: Σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια».
Ακόμα, στη σειρά «Space Series» μπορείτε να παρακολουθήσετε σύντομα βίντεο με θέματα Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικής Εξερεύνησης και Τεχνολογίας και να κατανοήσετε μέσα από την αφήγηση του Διευθυντή του Πλανηταρίου, κ. Μάνου Κιτσώνα, με απλό και σύντομο τρόπο, θέματα που έρχονται κάθε τόσο στην επικαιρότητα και πολλές φορές δεν είναι γνωστά ή κατανοητά.
Στα βίντεο γίνεται κυρίως χρήση υλικού απευθείας από την NASA και άλλες υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει σύνδεση με τα πραγματικά γεγονότα και τους ερευνητές, και απευθύνονται σε μαθητές 14+ και γενικό κοινό.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από το κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube τα δύο πρώτα επεισόδια με τίτλο: «Ο Hubble και η Διαστολή του Σύμπαντος» και «Αναζητώντας Εξωπλανήτες».
Στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη του Πλανηταρίου, μπορείτε να διαβάσετε ηλεκτρονικά τα βιβλία των παραστάσεων.
Λίγα λόγια για το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο
Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχθηκε για πρώτη φορά το κοινό του τον Νοέμβριο του 2003. Πρόκειται για έναν αμφιθεατρικό χώρο έκτασης 945 m2 και χωρητικότητας 278 θέσεων, ο οποίος περιβάλλεται από έναν τεράστιο ημισφαιρικό θόλο διαμέτρου 24,5 m.
Χάρη στον υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτει και συνδυάζοντας όλες τις δημιουργικές και τεχνικές δυνατότητες που του παρέχουν τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και οι νέες τεχνολογίες, έχει την δυνατότητα να προβάλλει σε ολόκληρο τον θόλο εντυπωσιακές παραστάσεις που παρουσιάζουν τις εξελίξεις στην Αστρονομία, καθώς και σε άλλες θετικές επιστήμες.
O συνδυασμός όλων των παραπάνω οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα τόσο εντυπωσιακό, ώστε ο θεατής να νοιώθει σαν να βρίσκεται μέσα στο προβαλλόμενο περιβάλλον
Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα των online δράσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Φωτό: Arek Socha/ Pixabay