Πανελλαδικές 2024: Ανακοινώθηκαν οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής

0

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ), που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι πίνακες είναι διαθέσιμοι εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου, θα είναι ορατά στους υποψηφίους μόνο τα τμήματα, στα οποία έχουν εξασφαλίσει την ΕΒΕ.

Η πλατφόρμα Michanografiko.it.minedu.gov.gr είναι επίσης προσβάσιμη από σήμερα το πρωί. Οι υποψήφιοι μπορούν μέχρι και τις 18 Ιουλίου να υποβάλουν μηχανογραφικό και παράλληλο μηχανογραφικό, για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και δημόσιες ΣΑΕΚ αντίστοιχα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν αρχικά να επεξεργάζονται το μηχανογραφικό τους δηλώνοντας τις προσωρινές τους προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση Μηχανογραφικού) και στη συνέχεια, να προχωρούν στην οριστικοποίησή του μέσω της τελικής υποβολής του (Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου), μέσα στην προθεσμία.

Σημειώνεται, ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές, που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές ή Τμήματα των Πανεπιστημίων στις Πανελλαδικές 2024.

Φωτο: ΑΠΕ ΜΠΕ