Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp στην Άνδρο: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής

0

Η Isalos.net και η HELMEPA θα διοργανώσουν, το διάστημα 27-29 Σεπτεμβρίου 2024, το «The Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp», στη Χώρα της Άνδρου.

Το Maritime Sustainability Camp θα περιλαμβάνει βιωματικές δράσεις, ξεναγήσεις, διαλέξεις, εργαστήρια και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης που θα σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και την επίδρασή της στη ναυτιλιακή βιομηχανία, αλλά και τις νησιωτικές κοινωνίες. Το Camp θα εστιάζεται, μεταξύ άλλων, στις επιπτώσεις της ναυτιλιακής δραστηριότητας στο κλίμα, στο ρόλο της τεχνολογίας για την προστασία του κλίματος, αλλά και την πρόβλεψη κλιματικών κινδύνων, στα διδάγματα από προηγούμενες μεταβάσεις της ναυτιλιακής βιομηχανίας, στις νέες δεξιότητες αλλά και τα επαγγέλματα που αναμένεται να ανθίσουν στη νέα αυτή πραγματικότητα κ.α.

Oι εισηγητές/τριες των διαλέξεων θα είναι εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων και φορέων της ναυτιλίας, καταξιωμένα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών, αλλά και εξέχοντα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Θεματολογία εισηγήσεων:

  • Εισαγωγή στην Κλιματική Αλλαγή και τις Επιπτώσεις της στη Ναυτιλία
  • Κλιματική Κρίση: Εμφανείς και Αθέατες Επιπτώσεις
  • Ανθεκτικότητα ή αλλιώς «η τέχνη του να προσαρμόζεσαι»
  • Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο ρόλος των προγνωστικών μοντέλων στην πρόβλεψη κλιματικών κινδύνων
  • Το Ανδριώτικο Ναυτικό Παράδειγμα: Η ναυτική κληρονομιά ενός ναυτότοπου στην υπηρεσία του σύγχρονου επιχειρείν
  • Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις νέες δεξιότητες στη ναυτιλία

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp απευθύνεται σε:

  • Σπουδαστές/-τριες ΑΕΝ (που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 2ο έτος σπουδών τους)
  • Νέους/-ες Αξιωματικούς Ε.Ν. έως 26 ετών
  • Φοιτητές/-τριες (που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 2ο έτος σπουδών τους) και απόφοιτους ΑΕΙ με γνωστικό αντικείμενο τις ναυτιλιακές, πολυτεχνικές ή περιβαλλοντικές σπουδές
  • Μεταπτυχιακούς/-κες φοιτητές/τριες σε προγράμματα σπουδών ναυτιλιακής, πολυτεχνικής ή περιβαλλοντικής κατεύθυνσης
  • «Ναυτίλους» της HELMEPA
  • Στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας έως 26 ετών με τουλάχιστον 1 έτος προϋπηρεσίας στη ναυτιλία

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους (online φόρμα).

Για τη συμπλήρωση της φόρμας απαιτείται η καταχώριση στοιχείων επικοινωνίας, βιογραφικού σημειώματος, καθώς και μιας συστατικής επιστολής από καθηγητή ή εργοδότη.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ενεργή έως τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024.

Τονίζεται ότι η συμπλήρωση της φόρμας δεν εγγυάται τη συμμετοχή στο Camp, καθώς μετά την εξέταση της αίτησης που θα συμπληρωθεί από τους/-ις ενδιαφερόμενους/-ες θα ακολουθήσει τηλεφωνική επιβεβαίωση των στοιχείων από τη γραμματεία της Isalos.net.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, θα ακολουθήσει αξιολόγηση από επιτροπή και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, κατά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η συμμετοχή στο Camp είναι εντελώς δωρεάν, κατόπιν εξέτασης της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την υπεύθυνη επιτροπή του προγράμματος.

Σημειώνεται πως για όλους τους επιλεχθέντες συμμετέχοντες, θα καλυφθούν επίσης τα ακόλουθα:

  • Μέρος των εξόδων μεταφοράς (έκπτωση 50%) ακτοπλοϊκών εισιτηρίων των συμμετεχόντων από τη Ραφήνα προς την Άνδρο με πλοία της Golden Star Ferries. Το συνολικό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ανέρχεται, μετά την έκπτωση, σε 25 ευρώ.
  • Η διαμονή των συμμετεχόντων σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια στην Άνδρο. Θα εξεταστεί η δυνατότητα φιλοξενίας ομάδων συμμετεχόντων (έως 3 άτομα), στο ίδιο κατάλυμα/δωμάτιο.
  • Η καθημερινή διατροφή των συμμετεχόντων.

Σημειώνεται πως οι συμμετέχοντες/ουσσες θα πρέπει να διασφαλίσουν τη μεταφορά τους από τον τόπο κατοικίας τους προς το λιμάνι της Ραφήνας και αντίστροφα.

Στις εργασίες του Camp θα συμπεριληφθούν δράσεις που αφορούν το Metavasea project.

Χορηγοί του Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp είναι η DK Fotinakis και η Πρεσβεία & Γενικό Προξενείο του Παναμά στην Ελλάδα, ενώ χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών είναι η Golden Star Ferries.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές στο email info@isalos.net ή και στο τηλέφωνο 2109222501 (εσ. 107). Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελένη Σακελλαρίου.

 

Διοργάνωση: 

Isalos & HELMEPA

Με τη Συμμετοχή: 

Metavasea logo guidelines

Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: 

golden-star-ferries-logo

 

Χορηγοί:

Fotinakis Logo TransEMBASSY & GENERAL CONSULATE + PANAMA maritime authority 75x180

Οι εκδηλώσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή και την υποστήριξη:

χορηγοί, υποστηρικτές, αρωγοί isalos.net (4)