Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp στην Άνδρο

0

Το «Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp» πραγματοποιείται στη Χώρα της Άνδρου, το διάστημα 27-29 Σεπτεμβρίου 2024, με τη συνδιοργάνωση της Isalos.net και της HELMEPA.

Το Maritime Sustainability Camp περιλαμβάνει βιωματικές δράσεις, ξεναγήσεις, διαλέξεις, εργαστήρια και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με κύρια θεματική την κλιματική αλλαγή και τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις της στη ναυτιλιακή βιομηχανία, αλλά και τις νησιωτικές κοινωνίες. Το Camp εστιάζει επίσης στις επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της ναυτιλιακής βιομηχανίας στο κλίμα, στον ρόλο της τεχνολογίας στις δράσεις για την προστασία του πλανήτη και στην πρόβλεψη επερχόμενων κλιματικών κινδύνων. Επιπροσθέτως, θα συζητηθούν θέματα όπως το ESG στη ναυτιλία, οι νέες δεξιότητες και τα soft skills που απαιτούνται πλέον για την εύρυθμη λειτουργία της ναυτιλίας. Oι εισηγητές/τριες των διαλέξεων είναι εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων και φορέων της ναυτιλίας, καταξιωμένα στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών και εξέχοντα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, έχουν επιλεγεί 40 νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα συμμετάσχουν εντελώς δωρεάν στις εργασίες του «Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp». Οι νέοι σε ηλικία συμμετέχοντες είναι σπουδαστές/τριες ΑΕΝ, αλλά και προπτυχιακοί φοιτητές/τριες ΑΕΙ, με γνωστικό αντικείμενο τις ναυτιλιακές και πολυτεχνικές σπουδές.

Το «Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp» διεξάγεται με την ευγενική φιλοξενία του Δήμου Άνδρου και την Επιστημονική Αρωγή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τελεί υπό την Αιγίδα του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος και της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) και υλοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Metavasea Project.

Χορηγοί του «Isalos.net & HELMEPA Maritime Sustainability Camp» είναι η Andriaki Shipping Co. Ltd, η DK Fotinakis, η Mylaki Shipping Agency Ltd., η Onex Neorion Shipyards S.A., η Seaven Tanker and Dry Management και η Πρεσβεία & Γενικό Προξενείο του Παναμά στην Ελλάδα, ενώ χορηγός ακτοπλοϊκών μεταφορών είναι η Golden Star Ferries.

 

Διοργάνωση: 

Isalos & HELMEPA

Με την ευγενική Φιλοξενία:

Isalos.net Posts (33)

Με την Επιστημονική Αρωγή:

Isalos.net Posts (34)

Υπό την Αιγίδα:

Isalos.net Posts (35)

ΕΕΝΜΑ LOGO

Στο πλαίσιο δράσεων του project: 

Metavasea logo guidelines

Με τη Xορηγία:

Andriaki Shipping Co Ltd. / Financial Reporting Accountant

EMBASSY & GENERAL CONSULATE + PANAMA maritime authority 75x180

Fotinakis Logo Trans

Mylaki Shipping Agency

6B9A5A52-6E58-440B-8E94-17C93CE7E239

Seaven Tanker and Dry Management Inc.

 

Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: 

golden-star-ferries-logo

Οι εκδηλώσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή και την υποστήριξη:

χορηγοί, υποστηρικτές, αρωγοί isalos.net