Tokyo, Paris & Abuja MoU: Κοινή εκστρατεία με επίκεντρο τις απαιτήσεις της MLC

0

Τα μνημόνια συνεργασίας του Παρισιού, του Τόκιο και της Αμπούτζας ανακοίνωσαν την εκκίνηση κοινής εκστρατείας συγκεντρωτικής επιθεώρησης (CIC) για τις απολαβές και τις συμφωνίες απασχόλησης των ναυτικών. Η εκστρατεία θα διαρκέσει τρεις μήνες, από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 έως τις 30 Νοεμβρίου 2024.

Σκοπός της εκστρατείας είναι να ευαισθητοποιήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία σχετικά με τις απαιτήσεις για τις απολαβές των πληρωμάτων και τις συμφωνίες απασχόλησης των ναυτικών υπό την MLC (Διεθνής Σύμβαση Ναυτικής Εργασίας, 2006) και να επαληθεύσει ότι τα πλοία συμμορφώνονται με αυτές τις απαιτήσεις.

Ένα πλοίο θα υπόκειται σε μία μόνο επιθεώρηση στο πλαίσιο της παρούσας CIC κατά την περίοδο της εκστρατείας. Κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων θα χρησιμοποιείται ένα προκαθορισμένο ερωτηματολόγιο, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι απολαβές, οι συμφωνίες απασχόλησης και οι οικονομικές εγγυήσεις των ναυτικών συμμορφώνονται με όσα ορίζει η MLC.

Εάν διαπιστωθούν μη συμμορφώσεις, οι ενέργειες του κράτους λιμένα μπορεί να ποικίλλουν, από την καταγραφή της έλλειψης και την εντολή στον πλοίαρχο να την αποκαταστήσει εντός ορισμένης προθεσμίας μέχρι την κράτηση του πλοίου έως ότου αποκατασταθούν οι ελλείψεις ή έως ότου το Port State αποδεχτεί πρόταση για σχέδιο δράσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι τροποποιήσεις του 2022 στην MLC, 2006 θα τεθούν σε ισχύ από τις 23 Δεκεμβρίου 2024.

Με πληροφορίες από το UK P&I Club.