ΑΕΝ Μακεδονίας: Οι μαθητές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα επαγγέλματα της θάλασσας

0

Μαθητές και μαθήτριες A’ και Β’ τάξης Γενικών Λυκείων από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα Ναυτικά Επαγγέλματα και τις προοπτικές σταδιοδρομίας στη θάλασσα, σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ναυτιλιακό Πρεσβευτή Καλής Θελήσεως του ΙΜΟ στην Ελλάδα, κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη και την Isalos.net. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Μαΐου 2024, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στη Νέα Μηχανιώνα, παρουσία μαθητών/τριών από τοπικά Λύκεια, των καθηγητών τους, αλλά και αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών για τις πραγματικές διαστάσεις και προοπτικές των επαγγελμάτων της θάλασσας.

Ως οικοδεσπότης της ημερίδας, ο Διοικητής της ΑΕΝ Μακεδονίας, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Σοφοκλής Παπαδόπουλος, χαιρέτισε την έναρξη της εκδήλωσης. Χαιρετισμό απηύθυνε μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο Δρ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Ναυτιλιακός Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του IMO στην Ελλάδα, ο οποίος αναφέρθηκε στις σημαντικές ευκαιρίες που προσφέρονται σε όσους νέους ακολουθήσουν το θαλασσινό επάγγελμα, ενώ το παρών έδωσε και ο εκπρόσωπός του, κ. Δημήτριος Παπαχρήστος. Την έναρξη της ημερίδας χαιρέτισαν επίσης ο Διευθυντής της Σχολής Πλοιάρχων, καπτ. Νικόλαος Τσούλης και ο αναπληρωτής Διευθυντής της Σχολής Μηχανικών, κ. Δημήτρης Κουντουράς.

Α-Δ: κ. Πολύκαρπος Μεχτερίδης, Α’ Μηχανικός της Capital Gas Ship Management Corp., κ. Γεώργιος Ιορδανίδης, Chief Officer της Springfield Shipping Co Panama S.A., κ. Παναγιώτης Δρούγγος, Α’ Μηχανικός της Maran Dry Management Inc.,καπτ. Αθανάσιος Αρκομάνης, Πλοίαρχος Α’ της Pantheon Tankers Management Ltd

Α-Δ: κ. Πολύκαρπος Μεχτερίδης, Α’ Μηχανικός της Capital Gas Ship Management Corp., κ. Γεώργιος Ιορδανίδης, Chief Officer της Springfield Shipping Co Panama S.A., κ. Παναγιώτης Δρούγγος, Α’ Μηχανικός της Maran Dry Management Inc.,καπτ. Αθανάσιος Αρκομάνης, Πλοίαρχος Α’ της Pantheon Tankers Management Ltd

Στη συζήτηση που ακολούθησε και συντόνισε η Isalos.net, οι αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού, καπτ. Αθανάσιος Αρκομάνης, Πλοίαρχος Α’ της Pantheon Tankers Management Ltd, κ. Παναγιώτης Δρούγγος, Α’ Μηχανικός της Maran Dry Management Inc., κ. Γεώργιος Ιορδανίδης, Chief Officer της Springfield Shipping Co Panama S.A. και κ. Πολύκαρπος Μεχτερίδης, Α’ Μηχανικός της Capital Gas Ship Management Corp., μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με το νεαρό ακροατήριο. Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους μαθητές τη δομή αλλά και τον τρόπο λειτουργίας ενός πλοίου, τις αρμοδιότητες και ευθύνες ενός αξιωματικού Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας που προσφέρει το ναυτικό επάγγελμα, ενώ απάντησαν με θέρμη στις ερωτήσεις των μαθητών που έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον για τη ναυτιλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι ομιλητές ήταν απόφοιτοι της ΑΕΝ Μακεδονίας, γεγονός που προσέδωσε ιδιαίτερο συμβολισμό στην παρουσία τους στην ημερίδα και στη διάδρασή τους με τους μαθητές και τις μαθήτριες των τοπικών Λυκείων.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη τις δυνατότητες σταδιοδρομίας που προσφέρει στους μαθητές των σχολείων της περιοχής η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας.

Οι εκδηλώσεις της Isalos.net πραγματοποιούνται με την αρωγή και την υποστήριξη:

χορηγοί, υποστηρικτές, αρωγοί isalos.net (2)