Υδρογονοκίνητα ρυμουλκά: Η Ευρώπη δείχνει τον δρόμο

0

Στο πλαίσιο του 27ου Διεθνούς Συνεδρίου Ρυμούλκησης και Διάσωσης (ITS) στο Ντουμπάι, ανακοινώθηκε η υπογραφή μιας σημαντικής συνεργασίας ανάμεσα στην CMB.TECH και την Damen. Η συμφωνία αφορά την κατασκευή τεσσάρων ρυμουλκών από την Damen που θα εφοδιαστούν με καινοτόμα τεχνολογία υδρογόνου διπλού καυσίμου, την οποία έχει αναπτύξει η CMB.TECH. Η τεχνολογία αυτή, με Έγκριση επί της Αρχής (AiP) από τον νηογνώμονα Lloyd’s Register, αναμένεται να οδηγήσει σε δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω ρυμουλκά, με ενσωματωμένη τεχνολογία Azimuth Stern Drive (ASD), θα διαθέτουν τέσσερις υψηλών ταχυτήτων κινητήρες υδρογόνου διπλού καυσίμου. Επιπρόσθετα, τα ρυμουλκά θα διαθέτουν ευέλικτα συστήματα αποθήκευσης συμπιεσμένου υδρογόνου, προσφέροντας τη δυνατότητα αποδοτικής και ασφαλούς ενεργειακής διαχείρισης σε καθημερινή βάση. Κάθε ρυμουλκό μπορεί να μεταφέρει έως 16 φιάλες υδρογόνου, αποθηκεύοντας συνολικά 736 κιλά συμπιεσμένου υδρογόνου στα 350 bar.

Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας σε ρυμουλκά σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την πράσινη μετάβαση των λιμανιών, καθώς η χρήση υδρογόνου συμβάλλει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, καθιστώντας τα λιμάνια πιο βιώσιμα και πράσινα. Τα ρυμουλκά θα διαθέτουν δεξαμενές καυσίμου συνολικού όγκου 160 κυβικών μέτρων και η ενσωμάτωση της λειτουργίας με παραδοσιακά καύσιμα ως εφεδρική επιλογή εγγυάται τη συνεχή λειτουργία των ρυμουλκών σε περίπτωση ανεπαρκούς λειτουργίας των συστημάτων υδρογόνου.

Πηγή: Ναυτικά Χρονικά