Τεχνικό τμήμα: Αρμοδιότητες και ευθύνες σε μια εταιρεία διαχείρισης πλοίων

0

Του καθ. Ιωάννη Θεοτοκά, προέδρου του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιά*

Η τεχνική διαχείριση αποτελεί μια από τις πλέον βασικές λειτουργίες της ναυτιλιακής επιχείρησης, καθώς η αποτελεσματική υλοποίησή της συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγικής δυνατότητας του πλοίου, αλλά και στη διαμόρφωση του κόστους των παρεχόμενων μεταφορικών υπηρεσιών. Επίσης, περιλαμβάνει μεγάλο φάσμα αρμοδιοτήτων, όπως είναι η προγραμματισμένη συντήρηση και οι επιθεωρήσεις του πλοίου, οι επισκευές και οι δεξαμενισμοί του. Την ευθύνη για την τεχνική διαχείριση και λειτουργία των πλοίων έχει ο αρχιμηχανικός (superintendent engineer), που διαθέτει τεχνική εξειδίκευση και γνώσεις των τεχνικών χαρακτηριστικών του πλοίου, ενώ συνεπικουρείται από προσωπικό που εκτελεί τα σχετικά διοικητικά καθήκοντα.

Oι βασικές δραστηριότητες του τεχνικού τμήματος είναι:

  • η συντήρηση και η διαχείριση του πλοίου και του εξοπλισμού του με βάση τις απαιτήσεις του κράτους-σημαίας και των νηογνωμόνων, καθώς και τα πρότυπα που θέτει η επιχείρηση ώστε το πλοίο να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που ορίζει ο νηογνώμονας αλλά και οι σημαίες, και να λειτουργεί αποδοτικά για την επιχείρηση.
  • η μορφοποίηση των πλάνων εργασιών και των προϋπολογισμών, και ο έλεγχος για την επίτευξη των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.
  • η βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας του πλοίου.
  • η διασφάλιση ότι το πλοίο διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που του επιτρέπουν να εκτελεί ταξίδια.
  • η σύνταξη εκθέσεων επιθεώρησης του πλοίου (attendance reports), με τις οποίες δίνονται πληροφορίες για την απόδοση και την ασφάλειά του, αλλά και την ανταπόκρισή του στους κανονισμούς, και αναφέρονται οι ζημιές (damage reports).
  • η λήψη προσφορών από ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες για τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και τις έκτακτες επισκευές, η σύνταξη προϋπολογισμών, ο συντονισμός και η τεχνική υποστήριξη των εργασιών που γίνονται επί του πλοίου.
  • η παροχή κατάλληλων ανταλλακτικών, εξοπλισμού και υπηρεσιών στο πλοίο.
  • η συλλογή και η διανομή εγγράφων και τεχνικών πληροφοριών στο πλοίο.
  • η διατήρηση αρχείου με εγγραφές, για επεξεργασία αλλά και για νομικούς λόγους, στο οποίο περιλαμβάνονται στοιχεία σχετικά με τα χαρακτηριστικά και την απόδοση του πλοίου, ημερολόγια συντηρήσεων και επισκευών, επιθεωρήσεων και ελέγχων, λειτουργίας μηχανημάτων και εξοπλισμού κ.ά.
  • η παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών στο προσωπικό μηχανής του πλοίου, αλλά και οδηγιών για τις εργασίες συντήρησης.
  • ο συντονισμός με τον operator του πλοίου και τον λοιπό διοικητικό μηχανισμό για την ασφαλή, αποτελεσματική και οικονομική λειτουργία του και τη διατήρηση της αξιοπλοΐας του.
  • η επίβλεψη του τεχνικού προσωπικού του πλοίου.

Εκτός των παραπάνω, το τεχνικό τμήμα είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της τεχνικής απόδοσης του πλοίου και τη χάραξη διορθωτικής δράσης στην περίπτωση που καταγράφονται αποκλίσεις, καθώς και για τον έλεγχο του βαθμού συμμόρφωσής του στις απαιτήσεις των συστημάτων της επιχείρησης. Επίσης, συνεργάζεται με τους νηογνώμονες σε θέματα επιθεώρησης του πλοίου, όπως και με τα άλλα τμήματα της επιχείρησης, παρέχοντας συμβουλές και οδηγίες σχετικά με τεχνικού χαρακτήρα θέματα, ελέγχει την ποιότητα των καυσίμων, συμμετέχει στην επιλογή του προσωπικού μηχανής και αξιολογεί την απόδοσή τους κ.λπ.

theotokas-3rd-cover-360x533
*Οι πληροφορίες για το παραπάνω άρθρο αντλήθηκαν από το βιβλίο «Οργάνωση και διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων», του καθ. Ιωάννη Θεοτοκά (Εκδόσεις Αλεξάνδρεια, 3η έκδοση, Σεπτέμβριος 2019), σσ. 54.

Αποκτήστε το βιβλίο πατώντας εδώ