Ship-to-Ship (STS): Νέο Workshop για τις τελευταίες εξελίξεις στα bulk carriers

0

Από το 2022, διεξάγονται συζητήσεις σε διεθνή fora καθώς και με τον κλάδο Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (Marine Accident Investigation Branch – MAIB), σχετικά με τη δημιουργία νέων κατευθυντήριων γραμμών για τις εργασίες STS σε πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, υπό την ηγεσία την INTERCARGO. Η RightShip έχει επίσης εισάγει εμπορικές απαιτήσεις στο τελευταίο RISQ3.1, Κεφάλαιο 17, συμπεριλαμβανομένων 10 ειδικών ερωτήσεων που αφορούν τις εργασίες STS.

Σε αυτό το πλαίσιο, η DYNAMARINe θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024, ένα διαδικτυακό σεμινάριο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη μεταφορά από πλοίο σε πλοίο (Ship-to-Ship) για τα πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, με αφορμή το θανατηφόρο περιστατικό με το M/V Teal Bay στον Καύκασο.

Η βασική απαίτηση για το σχέδιο STS είναι ότι πρέπει να υποστηρίζεται από εκπαίδευση, παρακολούθηση, αξιολογήσεις συμβατότητας και τοποθεσίας, και άλλα σχετικά μέτρα. Αυτές οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αναμένεται να αυξήσουν τα πρότυπα για τις εργασίες STS, είτε αυτές αφορούν μεταφορτωτές, είτε για φορτηγίδες, είτε για απευθείας μεταφορές μεταξύ φορτηγών μεταφοράς χύδην φορτίων. Η DYNAMARINe θα παρουσιάσει και θα συζητήσει τις διαδικασίες που απαιτούνται από τους πλοιοκτήτες για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση και να διαχειριστούν αποτελεσματικά τους κινδύνους, με ελάχιστη επιβάρυνση του προσωπικού της ξηράς.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές και τους ομιλητές, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Φωτό: NorthStandard P&I Club (formerly North)