Αυτόνομη ναυτιλία: Η Νότια Κορέα εστιάζει στις τακτικές γραμμές

0

Τις προοπτικές συστημάτων αυτόνομης πλοήγησης διερευνά η Νότια Κορέα, σε ένα δοκιμαστικό project το οποίο αξιοποιεί τη νοτιοκορεατική τεχνολογική τεχνογνωσία στη ναυτιλία γραμμών.

Ειδικότερα, βάσει πρόσφατου δημοσιεύματος του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, ένα containership μεταφορικής ικανότητας 1.800 TEUs απέπλευσε από τον λιμένα Μπουσάν, εξοπλισμένο με ένα σύστημα αυτόνομης πλοήγησης το οποίο έχει αναπτυχθεί στη Νότια Κορέα.

Το πλοίο θα πραγματοποιήσει πληθώρα δοκιμών για ένα έτος σε routes που συνδέουν τη Νότια Κορέα με άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας. Πρόκειται για ένα project αξίας που αγγίζει τα $120 εκατ. Στο επίκεντρό του βρίσκονται η έξυπνη πλοήγηση, αυτοματοποιήσεις στη μηχανή του πλοίου και η κυβερνοασφάλεια, ενώ οι δοκιμές θα λάβουν χώρα υπό ασφαλείς καιρικές συνθήκες και σε routes με καλά ελεγχόμενη ναυτιλιακή κίνηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνιστά project σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς συμμετέχει το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας και η εταιρεία Pan Ocean.