Safe Bulkers Inc.: Στο πλευρό της νέας γενιάς με το ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών για Ναυτιλιακές Σπουδές

0

Στις 22 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής των υποτροφιών της Safe Bulkers, Inc., για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας στη Λεμεσό.

Η Safe Bulkers, Inc και ο Διευθύνων Σύμβουλός της, κ. Πόλυς Β. Χατζηωάννου, συνεχίζουν με συνέπεια για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών για Κύπριους πολίτες ή Έλληνες πολίτες εγκατεστημένους στην Κύπρο, που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον κλάδο της ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν συνολικά 10 υποτροφίες σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές με βάση τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους και κοινωνικά κριτήρια για σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ύψους 10,000 Ευρώ έκαστη. Από τις 10 υποτροφίες εκ των οποίων οι 4 από αυτές απονεμήθηκαν σε 4 φοιτήτριες και οι υπόλοιπες 6 σε φοιτητές, οι 8 αφορούν σε Προπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στα Πανεπιστήμια του Cambridge, Newcastle, Πολυτεχνείου του Αϊντχόφεν καθώς και στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ενώ περιλαμβάνονται και 2 υποτροφίες για Μεταπτυχιακή φοίτηση στα Πανεπιστήμια του Southampton και στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Μονάχου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η κα. Μαρίνα Χατζημανώλη, Υφυπουργός Ναυτιλίας, η κα. Ζωή Πολυδώρου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και Πρώτη Λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Λεμεσού, ο κος Γιάννης Αρμεύτης, Δήμαρχος Λεμεσού και ο κος Θανάσης Αθανασίου, Διευθυντής Εμπορικής Σχολής Μιτσή – Λεμύθου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Safe Bulkers, Inc., κος Πόλυς Β. Χατζηωάννου, δήλωσε:

«Φέτος για 4η συνεχόμενη χρονιά επιβραβεύουμε την αριστεία και σκληρή δουλειά της νέας γενιάς, στηρίζοντας έμπρακτα τους νέους και νέες της πατρίδας μας που ονειρεύονται μια καριέρα στο χώρο της ναυτιλίας. Είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που μεταξύ των διακριθέντων νέων βραβεύουμε σήμερα τέσσερις (4) αριστούχες φοιτήτριες θετικών επιστημών που ακολουθούν το όραμά τους και διεκδικούν μία θέση στον κλάδο της ναυτιλίας. Οι νέοι αυτοί είναι το μέλλον της κυπριακής ναυτιλίας κι εμείς είμαστε δίπλα τους. Για εμάς η μεγάλη πρόκληση είναι η καλλιέργεια της ναυτιλιακής κουλτούρας στη νέα γενιά και η προσέλκυση υψηλής ποιότητας ταλαντούχων νέων στελεχών στην κυπριακή ναυτιλία. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό των επόμενων δεκαετιών της κυπριακής ναυτιλίας και να ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών σε αυτή, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του να δραστηριοποιείται κάποιος στο κλάδο αυτό συμπεριλαμβανομένων των προσοδοφόρων προοπτικών ανέλιξης και καταξίωσης».