Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ΕΞΑΝΤΑΣ – Ανάπτυξη της Βιομηχανίας Κρουαζιέρας

11 February 2016 @ 10:00 - 12 February 2016 @ 14:00

limani_3

Εισηγητές του σεμιναρίου είναι η κα Ευαγγελία Στεφανιδάκη, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά και ο κος Γιώργος Βαγγέλας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

1η ΕΝΟΤΗΤΑ

• Γαλάζια Ανάπτυξη: Βασικές αρχές και θεσμικό πλαίσιο
• Γαλάζια Ανάπτυξη και βασικές τομεακές πολιτικές
• Άξονες στρατηγικής για το θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό

Στόχος της 1ης ενότητας είναι η συνοπτική παρουσίαση του περιεχομένου της Γαλάζιας Ανάπτυξης ως η μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη στήριξη της ανάπτυξης ολοκλήρου του θαλάσσιου τομέα που εστιάζει σε υπάρχουσες, νεοεμφανιζόμενες και πιθανές μελλοντικές δραστηριότητες. Έμφαση δίνεται στις κατευθύνσεις της νέας στρατηγικής για το θαλάσσιο και παράκτιο τουρισμό.

2η ΕΝΟΤΗΤΑ

• Κυρίαρχες τάσεις στην ανάπτυξη προορισμών
• Οργάνωση λιμενικών υπηρεσιών

Στόχος της 2ης ενότητας είναι η παρουσίαση των κύριων τάσεων στη παγκόσμια αγορά. Η γνώση και η συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων αποτελεί σημαντική εισροή πληροφόρησης για τη χάραξη στρατηγικών ανάπτυξης του κλάδου. Επιπρόσθετα, η διαχείριση του πλοίου κατά τη παραμονή του σε ένα προορισμό αποτελεί ένα κρίσιμο παράγοντα επιλογής από τις εταιρείες. Δεδομένου ότι όλα τα λιμάνια δεν διαθέτουν τα ίδια συνολικής εικόνας του προορισμού.

3η ΕΝΟΤΗΤΑ

• Οικονομικές – Κοινωνικές – Περιβαλλοντικές επιπτώσεις
• Φέρουσα ικανότητα και προορισμοί κρουαζιέρας
• Πολιτικές ανάπτυξης και φέρουσα ικανότητα

Στόχος της 3ης ενότητας είναι αφενός η συστημική παρουσίαση των συνολικών επιπτώσεων της δραστηριότητας για την διάγνωση των αποτελεσμάτων τρεχουσών στρατηγικών και τη διαμόρφωση πολιτικών ανάπτυξης και τον περιορισμό των αρνητικών επιδράσεων, και αφετέρου η παρουσίαση των προβλημάτων που απορρέουν σε ένα προορισμό όταν η φέρουσα ικανότητά του έχει ξεπεραστεί και πως οι δείκτες ικανότητας μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην άσκηση πολικής όσο και στη παρακολούθηση του κλάδου.

4η ΕΝΟΤΗΤΑ

• Μοντέλα διαμόρφωσης πολιτικών (η παρουσίαση βηματικών διαδικασιών για τη χάραξη στρατηγικών ανάπτυξης κλάδων, με προσαρμογή θετικών παραδειγμάτων)
• Διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικών (policy process) με έμφαση στον συμμετοχικό σχεδιασμό
• Εκπαίδευση σε χρήση πλατφορμών ηλεκτρονικής διαβούλευσης.
• Μέθοδοι λήψης απόφασης και κοινωνικοί εταίροι

Στόχος της 4ης ενότητας είναι η αναλυτική παρουσίαση εναλλακτικών μεθόδων λήψης απόφασης με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, ο σχεδιασμός ενός πρακτικού οδηγού συνδιαμόρφωσης πολιτικών και λήψης αποφάσεων (toolkit) με την χρήση ηλεκτρονικών και φυσικών μεθόδων

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 160€ το άτομο, πλέον ΦΠΑ και μπορεί να καλυφθεί από το Λογαριασμό Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΟΑΕΔ (ΛΑΕΚ 0,24%). Το κόστος περιλαμβάνει την παρακολούθηση του σεμιναρίου, το εκπαιδευτικό υλικό, ένα ελαφρύ γεύμα κάθε ημέρα του σεμιναρίου, καθώς καφέ και αναψυκτικά στα διαλείμματα.

Details

Start:
11 February 2016 @ 10:00
End:
12 February 2016 @ 14:00
Event Category:

Organiser

Exantas – Institute for Port Training
Phone:
2310593131
Email:
exantasinstitute@gmail.com
Website:
http://www.euportraits.eu/index.php/partners/exantas-institute

Venue

Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας»
Λιμένας Θεσσαλονίκης, Αποθήκη Γ’
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης 54625 Ελλάδα
+ Google Map
Phone:
2310593131
Website:
http://www.euportraits.eu/index.php/partners/exantas-institute